Tax Justice Network Norway

English

Filter

Her kan du filtrere saker etter tema, region og type. Les mer om våre tema til høyre.

Mange bekker små

Mange bekker små | Johannes Rindal. Foto: Senterungdommen

Senterungdommen mener Norge bør bli det første landet som innfører land-for-land-rapportering.

Les mer
Dato

Regjeringen mister initiativet

Regjeringen mister initiativet |

Kronikk: Etter en lovende start med kapitalfluktutvalget, har Norge nå havnet etter i arbeidet for å bekjempe ulovlig kapitalflukt.
Av Atle Sommerfeldt (generalsekretær i Kirkens Nødhjelp), Markus Nilsen (leder i Changemaker) og Sigrid Klæboe Jacobsen (styreleder i Tax Justice Network Norge).

Les mer
Dato

Ett steg nærmere norsk land-for-land

Ett steg nærmere norsk land-for-land |

Finansdepartementet åpner for at Norge kan gå foran og implementere land-for-land rapportering. Det kom frem når statssekretær Roger Schjerva 15. mars presenterte Regjeringens handlingsplan mot økonomisk kriminalitet.

Les mer
Dato

Foredrag: “Skatteparadis uten palmer”

Foredrag: “Skatteparadis uten palmer” |

Multinasjonale selskap kan selv velge om de vil betale skatt eller ikke. Det kunne senior skatterådgiver Frank Lange fra Skatteetaten fortelle, under foredraget "Skatteparadis uten palmer" arrangert av Tax Justice Network - Norge 11. mars 2011.

Les mer
Dato

Må skille roller

Må skille roller | Berit Reiss-Andersen. Foto: Advokatforeningen

Berit Reiss-Andersen er uforstående til kritikken mot advokatstanden. Det er overraskende at hun ikke skiller mellom advokater som sakførere og advokater som tilretteleggere for transaksjoner. (På trykk i Dagens Næringsliv 28. februar 2011)

Les mer
Dato

Kronikk: Taushetens pris

Kronikk: Taushetens pris | Sigrid Klæboe Jacobsen

Advokatfirma Thommessen saksøker Skattedirektoratet for å beskytte sine klientkonti for innsyn. Vinner Thommessen frem, er vi på vei mot å legalisere et skyggebankssystem som i praksis er uten innsyn og regulering. (Stod på trykk i Dagens Næringsliv 8. februar 2011.)

Les mer
Dato

Verktøykasse i skatterettferd

Verktøykasse i skatterettferd |

Dette innholdsrike heftet viser hvordan du kan drive skattekampanjer. Det er skreddersydd for sivilsamfunnet og inneholder eksempler fra hele verden.

Les mer
Dato