Tax Justice Network Norway

English

Bistår skjulte eiere i skatteparadiser

Bistår skjulte eiere i skatteparadiser | Fra Kapital nr.10 - 2017
Fra Kapital nr.10 - 2017

Tax Justice Network – Norge med sterk kritikk av advokatfirmaet Ræder

 
Dato

På vegne av hemmelige klienter i skatteparadiser krever det velrennomerte advokatfirmaet Ræder inn omstridte pengekrav, skriver tidsskriftet Kapital. Klientene til advokatfirmaet omtales som useriøse «gjeldsinnkrevere fra helvete». Virksomheten har dratt inn et hundretalls millioner kroner, innkassert gjennom titusenvis av utsendte inkassokrav for pornokjøp og feilparkeringer, ofte på svært tynt eller feilaktig grunnlag.

Selskapene bak kravene er registrert i Bahamas, Belize, Seychellene, De forente arabiske emirater og andre skatteparadis. Disse blir hovedsakelig representert av advokatfirmaet Ræder, som ikke vil gå ut med identiteten til sine klienter. Mange saker kommer opp i forliksrådet. Når de som har krav rettet mot seg uteblir fra å møte i forliksrådet, får kreditorene medhold gjennom fraværsdommer. Mange forestår ikke konsekvensen av å ikke møte i forliksrådet, og «taper på walkover». Pengene kreves inn og betales inn til advokatselskapets klientkonto.

Daglig leder i Tax Justice Network – Norge, Sigrid Klæboe Jacobsen, er ikke nådig i sin dom over advokatselskapets rolle i denne virksomheten. Til Kapital uttaler hun:
- Advokaters samfunnsoppdrag er å bidra til rettsikkerhet, men her ser vi advokater som i praksis bistår selskapers lyssky forretningsvirksomhet. Etter å ha lest Kapitals artikler om gjeldsinnkrevernes virksomhet, sier hun: - Dette ser ut som storstilt svindel av folk i vanskelige situasjoner!

Vi anbefaler å lese hele artikkelen, som du finner her (bak betalingsmur):

https://kapital.no/news/3375/242/Bist%C3%A5r-hemmelige-eiere-i-skatteparadis