Bok og debatt: “Treasure Islands - Tax havens and the men who stole the world”

I Treasure Islands forklarer Nicholas Shaxon hvordan skatteparadis fungerer og hvorfor de er koblet til hemmelighold, korrupsjon og trakassering. Boka er blitt en bestselger etter lanseringen i 2011. Les mer om lansering med debatt i Oslo 4. februar 2011.

I Treasure Islands forklarer Nicholas Shaxon hvordan skatteparadis fungerer og hvorfor de er koblet til hemmelighold, korrupsjon og trakassering. Tax Justice Network - Norge anbefaler boka på det varmeste. For mer informasjon og bestilling se treasureislands.org.

The Guardian publiserte den 8. og 9. januar 2011 to lange utsnitt av boka:
Les utsnitt 1 i sin helhet i the Guardian 8 januar 2011: The Truth about Tax Havens
Les utsnitt 2 i sin helhet i the Guardian 9 januar 2011: The truth about tax havens: part 2
Nicholas Shaxson har også skrevet en forklaring på hva et skatteparadis er i en liten artikkel i the Guardian: What is a tax haven

En dokumentarthriller kalt Cashback blir også laget og slippes neste år. Filmen er basert på boka og blir laget av Nick and Marc Francis. De sto også bak filmen Black Gold. Nicholas Shaxon har tidligere gitt ut boka Poisoned Wells. The Dirty Politics of African Oil (New York: Palgrave MacMillan, 2007).

Lansering i Oslo 4. februar 2011

Publish What You Pay Norge arrangerte boklansering med forfatter og journalist Nicholas Shaxson og debatt om skatteparadiser på Litteraturhuset fredag 4. februar 2011. Se intervju med forfatteren, og debatten her.
Paneldebatt med:
Håvard Holterud, avd. dir., Oljeskattekontoret,
Kim Fredrik Giertsen, under dir., Skatt Øst
Frian Aarsnes, statsaut. revisor, EconPöyry
Hans Petter Tetmo, Skatterevisorforeningen og Tax Justice Network - Norge
Prof. Frederik Zimmer, Institutt for offentlig rett, Universitetet i Oslo