Kan skatt bidra til utdanning for alle globalt? Ny rapport og norske erfaringer

Velkommen til frokostseminar arrangert av Tax Justice Norge, Utdanningsforbundet og Global Campaign for Education Norge.

torsdag 6. juni 2024, kl. 09:00
Lærernes hus, Osterhausgate 4A, Oslo
Tax Justice Norge, Utdanningsforbundet, Global Campaign for Education Norge

Utdanningsforbundet, sammen med utdanningsnettverket Global Campaign for Education Norge og Tax Justice Norge, har gleden av å invitere til frokostseminar om skatt og global utdanning. Seminaret er gratis og åpent for alle. Det blir enkel servering.

Du kan også følge seminaret digitalt.

MELD DEG PÅ HER

Dette seminaret vil belyse sammenhengen mellom skatt og utdanning, og hvordan manglende finansiering påvirker utdanningssektoren globalt. Skatteflukt er et globalt problem som fratar mange land viktige inntekter. Dette er inntekter som kunne ha blitt brukt til å finansiere grunn-leggende offentlige tjenester, inkludert utdanning. Global utdanning lider betydelig som følge av manglende finansiering, noe som øker ulikhetene og hindrer bærekraftig utvikling.

Tax Justice Network vil delta med funn fra en en ny rapport, presentert digitalt av rapportforfatter Carolina Finette. Carolina har bred erfaring med internasjonal skatt og skatterettferdighet.

Hun vil dele innsikt om hvordan manglende skattesystemer påvirker utdanningsmuligheter på tvers av landegrenser. Toril-Iren Pedersen, ansvarlig for «Skatt for Utdanning»-programmet i Norad, vil dele norske erfaringer om hvordan man gjennom bistand kan bidra til at land kan finansiere utdanning.

I tillegg blir det en panelsamtale. Du møter:

  • Dag-Inge Ulstein, nestleder i Kristelig Folkeparti og tidligere utviklingsminister
  • Andreas Fjeldskår, daglig leder i Tax Justice Norge
  • Ann-Mari Milo Lorentzen, nestleder i Utdanningsforbundet.

Arrangementet ledes av koordinator i det norske GCE-nettverket, Mathias Slettholm.