15.02.2021

Pengeland: Navalnyj og oligarkene

Vi har snakket med Russland-ekspert Aage Borchgrevink om mannen som Putin frykter mest: Aleksej Navalnyj. Hvem er han, og hvorfor støtter så mange i Russland ham nå?

Listen to "Tax Justice" on Spreaker.

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har det siste halvåret fått enorm medieoppmerksomhet, etter at et han overlevde et attentat mot ham av FSB - den føderale sikkerhetstjenesten i Russland.

Navalny har blitt en stjerne i Russland, blant annet gjennom sine avsløringer av korrupsjon og sine angrep på søkkrike oligarker. Hvem er han, og hva er de politiske og økonomiske forholdene i Russland som skaper grobunnen til hans økte støtte i landet?

I denne episoden av Pengeland har vi fått med oss Russlandsekspert Aage Borchgrevink, avdelingsleder i Den norske Helsingforskomité, forfatter, journalist, kritiker og kommentator.

Episodenotater:
- Thomas Pikketys analyse av den økonomiske situasjonen i Russland: https://www.lemonde.fr/blog/piketty/2018/04/10/capital-in-russia/
- Oligarken Oleg Deripaskas fisketur i Romsdalsfjorden https://www.rferl.org/a/russia-deripaska-prikhodko-rybka-nuland-yacht/29028148.html

Programledere: Peter Ringstad og Ingrid Hjertaker,
Miks og musikk: Kristoffer Lislegaard.