Tax Justice Network Norway

English

Selskaper må nå rapportere fra skatteparadis

Selskaper må nå rapportere fra skatteparadis | Grand Cayman Island sett fra rommet. Med ny land-for-land rapportering kommer vi hakket nærmere innsyn i skatteparadiset.
Grand Cayman Island sett fra rommet. Med ny land-for-land rapportering kommer vi hakket nærmere innsyn i skatteparadiset.

I dag 19. juni tetter Stortinget et stort hull i land-for-land-rapporteringen for selskaper

 
Dato

 

Alle partier kom til enighet i går, torsdags kveld, står det i en pressemelding fra partiene.

Dette står det i forslaget som blir vedtatt i Stortinget i dag fredag 19. juni 2015:

Stortinget ber regjeringen gjennomgå effekten av forskriften for LLR-rapportering målt mot Stortingets målsetting om å synliggjøre uønsket skattetilpasning og sikre at relevante opplysninger knyttet til LLR-rapporteringen fra datterselskaper og støttefunksjoner i tredjeland fremkommer i regnskapet. Stortinget ber regjeringen også vurdere hvordan det kan etableres et tilsyn med rapporteringspliktige etter LLR-regelverket.

Det har helt siden standarden ble vedtatt i Norge i 2013, vakt stor debatt om at selskaper ikke måtte vise hvor mye de skatter og tjener i skatteparadiser. Nå er altså dette hullet tettet. 

Det er også svært positivt at det nå skal føres tilsyn med rapporteringen. Dette vil gjøre det mulig å kontinuerlig vurdere om loven faktisk fungerer etter hensikten. Se oppslag i Aftenposten her og Vårt Land her og her

Fortsatt gjelder standarden kun for selskaper innen utvinnings- og skogindustrien, og den har flere andre forbedringspunkter, les mer om dette her.

Men i dag blir det feiring over en viktig seier for åpenhet og skatterettferd!

 

Sigrid