Tax Justice Network Norway

English

To bonusepisoder av TaxCast fra Arendalsuka

To bonusepisoder av TaxCast fra Arendalsuka | Foto: Hanne Kjærland Olsen
Foto: Hanne Kjærland Olsen

Hva er forskjellene i norsk politikk når det kommer til globale skattespørsmål? Og hva sier ekspertene? Gjenhør med politikerdebatt og ekspertpanel under Arendalsuka i to bonusepisoder av Taxcast!

 
Dato

Gikk du glipp av debatten om skatt og utvikling under Arendalsuka? Fortvil ikke! TaxCast lanserer nå to bonusepisoder fra arrangementet.

TaxCast bonusepisode: Ekspertpanel om skatt og utvikling (21 min)

Vil Norge leve opp til de internasjonale ambisjonene i skattepolitikken? Hør ekspertpanelets innledninger til skattedebatten under Arendalsuka.

Spørsmål om skatt og internasjonal skattepolitikk er høyt oppe på den internasjonale utviklingsagendaen. Norge har i flere år vært ledende innenfor dette arbeidet, både i OECD og FN, og i skattesamarbeidet med utviklingsland. SkattJakt-nettverket inviterte derfor stortingspolitikere til en diskusjon om veivalg i skattepolitikken i forkant av det kommende stortingsvalget.

Før debatten holdt et ekspertpanel faglige innledninger om Norges internasjonale innsats i skattepolitikken. Panelet bestod av:

●     Odd-Helge Fjeldstad, Seniorforsker, Chr. Michelsen Institutt        
●     Olav Lundstøl, Fagdirektør, Norad  
●     Sigrid Klæboe Jacobsen, Daglig leder, Tax Justice Network - Norge

TaxCast bonusepisode: Politikerdebatt om skatt og utvikling (1t 10min)

Finnes det forskjeller i norsk politikk mellom rødt og blått når det kommer til globale skattespørsmål? Hør debatten mellom toppolitikerne under Arendalsuka i denne bonusepisoden av Taxcast!

Spørsmål om skatt og internasjonal skattepolitikk er høyt oppe på den internasjonale utviklingsagendaen. Norge har i flere år vært ledende innenfor dette arbeidet, både i OECD og FN, og i skattesamarbeidet med utviklingsland. Skal vi fortsatt være det? Og vil Norge bidra til slutten på hemmeligholdsindustrien og skatteparadisene?

SkattJakt-nettverket inviterte derfor stortingspolitikere til en diskusjon om veivalg i skattepolitikken i forkant av det kommende stortingsvalget. Nettverket er representert ved NUPI, Chr. Michelsens institutt og Tax Justice Network - Norge.

Medvirkende i debatten:

●     Odd-Helge Fjeldstad, Seniorforsker, Chr. Michelsen Institutt
●     Sigrid Klæboe Jacobsen, Daglig leder, Tax Justice Network - Norge
●     Morten Bøås, Seniorforsker, NUPI
●     Olav Lundstøl, Fagdirektør, Norad
●     Truls Wickholm, Arbeiderpartiet
●     Snorre Valen, SV
●     Heidi Nordby Lunde, Høyre