Tax Justice Network Norway

English

Video -  Seminar om skjulte formuer og ulikhet

Video -  Seminar om skjulte formuer og ulikhet | Gabriel Zucman
Gabriel Zucman

Hør og se forskeren Gabriel Zucmans foredrag i Oslo om den utrolige veksten i skatteparadis, og hans løsningsforslag. Her kan du også laste ned presentasjonen.

 
Dato

Gabriel Zucmans presentasjon

Holdt den 25. oktober 2017 i Oslo

Last ned

Gabriel Zucman er forskeren som har avslørt hvor mye som er gjemt i skatteparadis. På dette foredraget han holdt i Oslo den 25. oktober, viser han den vanvittige veksten i skjulte formuer og selskapers overskuddsflytting, og konsekvensene dette har for ulikhet.

Ved hjelp av data fra Panama Papers og Swiss-leaks har han, sammen med Annette Alstadsæter og Niels Johannesen, klart å finne ut hvem i befolkningen som unndrar mest skatt – også i Norge. Zucman presenterer også løsningsforslag: sanksjoner mot skattparadis, internasjonale formuesregistre og enhetlig skattelegging av selskap må på plass.

LINK TIL FOREDRAGET PÅ YOUTUBE HER

Foredraget etterfølges av en samtale mellom Zucman og Aftenposten-journalist Sigurd Bjørnestad (etter 46 min), og deretter debatt med stortingspolitikerne Marianne Marthinsen - Ap, Nikolai Astrup – H og Kjell Ingolf Ropstad - KrF, med Aslak Bonde som ordstyrer (etter 1t:10min).

Arrangører: Tax Justice Network - Norge / Fagforbundet / Skattjakt-nettverket / Manifest / Attac / PWYP Norge, i samarbeid med Aftenposten

 

Flere ressurser